phone mail app
  • Edisonweg 2a, Vlissingen
  • +31(0)118-418110

Onderneming starten

Onderneming starten

Voor succesvol ondernemerschap heb je niet alleen visie, maar ook lef nodig. Bij ondernemen horen namelijk ook risico’s. Maar deze risico’s hoef je niet persoonlijk te dragen. Jij bepaalt zelf in welke mate je privé aansprakelijk bent en hoe je omgaat met eventuele schulden die de onderneming maakt. Dat doe je door voor een bepaalde rechtsvorm te kiezen. In het Nederlands recht zijn er naast de B.V. en N.V. diverse andere ondernemingsvormen waarin u uw bedrijf kunt uitoefenen: onder meer de eenmanszaak, de vennootschap onder firma, de maatschap, de commanditaire vennootschap en de coöperatie. De keuze hoe u uw onderneming gaat uitoefenen is een persoonlijke keuze, afhankelijk van uw situatie.

Nieuw BV-Recht

Per 1 oktober 2012 geldt het nieuwe BV-recht; de zogenaamde Flex BV. Met deze wetswijziging is het ondernemen vanuit een BV aantrekkelijker, zowel voor bestaande als nieuwe BV’s. U kunt gemakkelijker een BV oprichten en heeft meer mogelijkheden om deze naar eigen wens in te richten. Wij zijn goed op de hoogte met alle mogelijkheden die de nieuwe wet u biedt. Heeft u plannen of bent u benieuwd of de wet u ook mogelijkheden biedt, maak dan een afspraak met ons!

Wel of geen startkapitaal?
Per 1 oktober 2012 is een minimaal startkapitaal van €18.000,- niet meer wettelijk verplicht voor de oprichting van een B.V.

Maak een weloverwogen keuze
Voordat je start met je bedrijf is het verstandig om eerst eens met een notaris te gaan praten. Een Formaat Notaris heeft jarenlange zakelijke expertise en kan je op basis van deze ervaring precies vertellen wat raadzaam is in financieel, fiscaal en juridisch opzicht.

Cindy Sauer en Oonk
Cindy Roosenburg
Toegevoegd notaris
0118-227210
Sandra Sauer en Oonk
Sandra de Haze
Secretaresse
0118-227209
Begin nieuws import Geen geldige XML ontvangen