Mensenmens

Het is inmiddels alweer een kwart eeuw (!) geleden dat ik mijn carrière bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant begon. Dat was tijdens mijn studie Nederlands Recht, toen ik nog het idee had om – later als ik groot zou zijn – rechter te worden. Ik heb jaren met enorm veel plezier bij de rechtbank gewerkt, maar in de loop van de jaren merkte ik dat ik iets miste: contact met mensen. Natuurlijk zie je bij de rechtbank genoeg mensen, maar dat is altijd in een bijzondere situatie. Een echte band opbouwen, dát zit er niet in. Lastig, voor een mensenmens als ik ben.

Pittige combinatie

Via mijn toenmalige leidinggevende kwam ik in contact met het team van Sauer & Oonk in Vlissingen. Dat vond ik geweldig, daar zou ik helemaal mijn ei kwijt kunnen op juridisch vlak en tegelijkertijd echt in contact zijn met mensen. In 2006 begon ik met mijn studie Notarieel Recht, naast mijn werk bij de rechtbank en het moederschap. Een pittige combinatie, maar het ging me goed af. In de tussentijd belandde het notariaat in een crisis, dus een carrière bij Sauer & Oonk zat er op dat moment niet in.

Hart gewonnen

Als je echt iets wilt, moet je soms wachten op het juiste moment. Dat moment diende zich aan in 2012. Ik nam nog een keer contact op met Sauer & Oonk, en toen was er wel een plekje. Ik werd voor één dag per week gedetacheerd vanuit de rechtbank, voor werkzaamheden op het niveau van kandidaat-notaris ondernemingsrecht. Een bijzondere situatie. Dat heb ik twee jaar gedaan, tot ik voltijds werd gedetacheerd. Dat heb ik opnieuw twee jaar gedaan. Uiteindelijk maakte ik de keuze om definitief de overstap naar het notariaat te maken. Het vak had echt mijn hart gewonnen.

Benoemd bij Koninklijk Besluit

Een derde opleiding volgde: de beroepsopleiding die je als kandidaat-notaris volgt.  Die opleiding – bestaand uit een theoretisch deel en een deel 'vlieguren' maken – heb ik in de helft van de tijd af kunnen ronden. Zo werd ik waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris en later toegevoegd notaris. Als toegevoegd notaris, dan ben je nog in loondienst, had ik al zitting in het managementteam van Sauer & Oonk en mocht ik meebeslissen over belangrijke zaken. Toen was het nog maar een klein stapje om mede-eigenaar te worden van het kantoor. Dat moet ik overigens wel een beetje nuanceren. Je wordt niet zomaar benoemd tot notaris, daar komt een hele procedure bij kijken: eerst moet een ondernemingsplan goedgekeurd worden, dan volgt een persoonlijkheidsonderzoek, en dan moet de Commissie Toegang Notariaat oordelen over de persoonlijke geschiktheid. Pas als alle stappen met goed gevolg zijn doorlopen, word je door de Koning tot notaris benoemd bij Koninklijk Besluit.

Feestje

Gister ben ik dan eindelijk beëdigd bij de rechtbank in Den Bosch tot notaris in de gemeente Goes. Het hele kantoor heeft tijdens het langdurige traject enorm meegeleefd en daar ben ik ze erg dankbaar voor. We hebben gister dan ook zeker een gezellig feestje gevierd.

Van alle markten thuis

Met deze beëdiging ben ik de enige partner van ons kantoor met notariële bevoegdheden in Goes. De vestiging in Goes is er al een tijdje, maar vanaf vandaag gaan we er dan echt met volle vaart tegenaan. Ook in Goes staat een heel team van ervaren medewerkers klaar, op het gebied van zowel onroerend goedrecht als ondernemingsrecht en personen- en familierecht. Zelf ben ik specialist ondernemingsrecht, maar ik heb gedurende mijn loopbaan ook veel ervaring opgedaan in personen- en familierecht en onroerend goedrecht. Natuurlijk zullen ook mijn collega-notarissen regelmatig in Goes te vinden zijn, dus we kunnen mensen op alle gebieden heel goed helpen. Zelf zal ik ook op regelmatige basis op onze vestiging in Vlissingen te vinden zijn. Mijn zorgvuldig opgebouwde klantenkring daar zal ik zeker niet vergeten.

De koffie is bruin

De komende maanden vind je ons op de eerste verdieping aan de Fruitlaan 2 te Goes. Na de zomer gaan we de hele benedenverdieping renoveren en als dat is afgerond verhuizen we naar een verdieping lager. Zodra we zover zijn, zullen we ook zeker voor klanten en relaties nog even stilstaan bij mijn benoeming. Maar voor het zover is, is iedereen al van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Goes. De koffie is bruin!

Meer weten?

Lijkt het jou ook geweldig om te werken bij een eigentijds notariskantoor in Vlissingen of Goes, in een leuk, enthousiast en betrokken team? Check dan onze vacatures of neem gewoon eens contact met ons op.