Stage op afdeling nalatenschappen

Ik heb rechten en rechtswetenschappen gestudeerd aan Hogeschool Saxion. Toen ik in 2020 een stageadres zocht, kwam ik bij Sauer en Oonk Adviseurs en Notarissen terecht op de afdeling nalatenschappen. Na een meewerkstage heb ik onderzoek gedaan naar bescherming tegen financieel misbruik. Inmiddels is mijn studie afgerond en ben ik in vaste dienst bij Sauer & Oonk als notarieel juridisch medewerker.

Op onderzoek

Ik hou me fulltime bezig met het afwikkelen van nalatenschappen. Als iemand komt te overlijden, kan het voorkomen dat nabestaanden of erfgenamen ons inschakelen om de nalatenschap af te wikkelen. Op het moment dat zo’n opdracht binnenkomt, gaat ons team daarmee aan de slag. Dat kan in overleg met de erfgenamen, maar soms zijn die niet bekend en schakelt bijvoorbeeld de gemeente ons in. Wij gaan dan onder andere naar de woning van de overledene om de nalatenschap te onderzoeken. Tijdens de afwikkeling van de nalatenschap komen er verschillende juridische vraagstukken aan bod. Ook gaan we met de financiële afwikkeling aan de slag, waaronder de verdeling, de aangifte inkomstenbelasting en de aangifte erfbelasting.

Geen dag hetzelfde

Ik heb gekozen voor Sauer en Oonk omdat ze veel verschillende juridische diensten verlenen en het een modern kantoor is. Maar toen ik hier begon, bleek het ook gewoon een superleuke club mensen te zijn. We hebben een jong team en als collega’s hebben we veel voor elkaar over. We hebben een leuke klik met elkaar, ook op persoonlijk vlak. Dat vind ik belangrijk. Hoe leuk je baan ook is, als je geen leuke collega’s hebt, duurt een dag echt lang. Natuurlijk hou ik ook van de veelzijdigheid van het werk. Geen dag is hier hetzelfde. Het ene moment ben ik inhoudelijk juridisch bezig, het andere moment moet ik gewoon heel praktisch bezig zijn. Die diversiteit en verschillende verantwoordelijkheden, dat past goed bij mij.

Nog lang niet uitgeleerd

Op dit moment ben ik drie jaar werkzaam op de afdeling nalatenschappen. Geen afwikkeling van een nalatenschap is hetzelfde waardoor er veel te leren is. Bij Sauer en Oonk is er altijd ruimte om een vervolgopleiding te doen, maar voorlopig doe ik graag werkervaring op. Als ik niet aan het werk ben, hou ik ervan om naar de sportschool te gaan, maar liever zoek ik een terrasje op om met vriendinnen een wijntje te drinken. Daar geniet ik van.

Meer weten?

Lijkt het jou ook geweldig om te werken bij een eigentijds notariskantoor in Vlissingen, en binnenkort ook in Goes, in een leuk, enthousiast en betrokken team? Check dan onze vacatures of neem gewoon eens contact met ons op.

Demi Muller, notarieel medewerker bij Sauer en Oonk Adviseurs en Notarissen