Register notarisklerk

Ik ben in 2019 bij Sauer & Oonk begonnen als notarismedewerker, en sinds begin dit jaar ben ik register notarisklerk. In die functie ben ik gemachtigd om volledige dossiers van a tot z te behandelen. Dit gaat om het opstellen van aktes, maar ook om de communicatie met klanten, makelaars, adviseurs en taxateurs. Ik word op de hoogte gesteld van de van toepassing zijnde overdrachtsbelasting en zorg ervoor dat aflossingsnota’s voor betrokken partijen tijdig worden ontvangen en verwerkt.

Open houding

Ik ben min of meer toevallig bij Sauer & Oonk terechtgekomen. Na mijn afstuderen in 2019 aan de Juridische Hogeschool in Tilburg, had ik mijn diploma hbo Rechten op zak, maar wat ik daar mee wilde had ik nog niet helemaal helder. Ik solliciteerde zowel bij de Belastingdienst als bij Sauer & Oonk. Bij beide organisaties mocht ik op gesprek komen. Tijdens het sollicitatieproces merkte ik een duidelijk verschil. Bij de Belastingdienst ging het om standaardwerk, zoals het verwerken van bezwaarschriften. Ook is er daar sprake van een nogal strak regime en heb je te maken met targets die je moet halen. Bij Sauer & Oonk is de sfeer heel open en is er ruimte voor eigen invulling. Er is oprechte interesse in de ambities van de mensen en er zijn volop doorgroeimogelijkheden. Je kunt hier onderaan beginnen en jezelf omhoog werken. Die vrijheid om te ontdekken wat ik echt wilde, paste perfect bij mijn situatie op dat moment. Het was dus niet zozeer het notariaat zelf dat me per se aantrok, maar vooral de open cultuur en houding van Sauer & Oonk.

Een blik op de toekomst

Wat ik zakelijk gezien wil bereiken in de komende vijf tot tien jaar? Mijn droom is om een nog ervarener klerk te worden. Ik wil graag meer kunnen specialiseren, misschien zelfs betrokken zijn bij bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten, maar ook complexe dingen als het splitsen van appartementsrechten en het vestigen van erfdienstbaarheden spreken me aan. De meer specialistische aspecten van het vak. Dit vereist veel ervaring, dus ik weet wat me te doen staat de komende jaren.

De juiste balans

Een gezonde balans tussen werk en ontspanning is voor mij belangrijk. Ik ben bijna dagelijks te vinden in de sportschool. Fysiek in vorm zijn heeft niet alleen een positieve impact op mijn lichaam, maar ook op mijn geestelijk welzijn. Het helpt me mijn gedachten te verzetten en mentale rust te vinden. Daarnaast geniet ik van wandelingen, strandwandelingen, festivals en terrasjes tijdens de zomermaanden. Ook qualitytime met familie en vrienden is een waardevolle aanvulling op mijn werk.

Meer weten?

Lijkt het jou ook geweldig om te werken bij een eigentijds notariskantoor in Vlissingen of Goes, in een leuk, enthousiast en betrokken team? Check dan onze vacatures of neem gewoon eens contact met ons op.

Evy Maas, register notarisklerk bij Sauer en Oonk Adviseurs en Notarissen