phone mail app
  • Edisonweg 2a, Vlissingen
  • +31(0)118-418110

NIeuws

Vier dingen die je altijd al wilde weten over bewindvoering
Vier dingen die je altijd al wilde weten over bewindvoering Publicatiedatum: 10/08/2020 - 10:59

Als je komt te overlijden, wil je waarschijnlijk dat jouw nalatenschap goed terechtkomt. Door in je testament een bewindvoerder te benoemen, bescherm je je nabestaanden, bijvoorbeeld je kinderen of kleinkinderen. In deze blog vertellen we je meer over wat bewindvoering precies inhoudt.

Lees meer
Wat heeft mijn ex te zeggen over mijn bedrijf na een echtscheiding?
Wat heeft mijn ex te zeggen over mijn bedrijf na een echtscheiding? Publicatiedatum: 27/07/2020 - 11:21

Ben je als ondernemer gelukkig getrouwd en is je bedrijf succesvol, dan zijn de voorwaarden waaronder je bent getrouwd voor jou geen prioriteit. Maar mocht je huwelijk onverhoopt stranden, dan heeft je ex vaak meer te zeggen over je bedrijf dan je van tevoren had gedacht. Dat geldt voor ondernemers die al jaren zijn getrouwd, maar ook voor hen die na de wetswijzigingen in januari 2018 in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Lees meer
Schenking ten behoeve van de eigen woning
Schenking ten behoeve van de eigen woning Publicatiedatum: 13/07/2020 - 12:48

Eerder schreven we al over schenken in verband met de ‘eigen woning’. Daarvan is sprake als iemand jou een geldbedrag schenkt dat je gebruikt voor de koop, bouw of verbouwing van je huis. In deze blog besteden we kort aandacht aan de minder gebruikelijke situaties. Bijvoorbeeld in het geval een lening die is aangegaan voor de eigen woning wordt kwijtgescholden of aan de kwijtschelding van de koopsom bij de overdracht van een woning. Dat heeft veel weg van een schenking, maar is het dat ook? En zo ja, kan dat belastingvrij?

Lees meer

Pagina's