Adviserende rol en maatwerk

Binnen mijn functie als notarisklerk speel ik een adviserende rol als het gaat om verschillende juridische vraagstukken, zoals familierecht, testamenten, levenstestamenten, samenlevingscontracten en huwelijkse voorwaarden. Ik luister naar de wensen en behoeften van de klant, inventariseer hun situatie en probeer vervolgens oplossingen aan te reiken die aansluiten bij hun specifieke situatie. Vaak resulteert dat in het opstellen van een akte, maar soms volstaat ook een eenvoudiger advies in de vorm van een brief. Geen enkele zaak is hetzelfde en dat is wat het vak zo interessant en uitdagend maakt.

Een nieuwe uitdaging bij Sauer & Oonk

Voorheen heb ik met veel plezier bij twee andere notariskantoren gewerkt, maar ik wilde graag dichter bij huis werken. Ik ontdekte de website van Sauer & Oonk en raakte geïntrigeerd door een leuk filmpje. Ik nam contact op en vroeg om een gesprek, de enige manier om te ontdekken of er ook daadwerkelijk een klik was. En die was er! Ik werk hier inmiddels ruim vier jaar en sinds januari werk ik op ons nieuwe kantoor in Goes, mijn thuisbasis. Het is geweldig om een nieuw kantoor op te starten en mee te bouwen aan de groei van het kantoor. Dit brengt onbekende uitdagingen met zich mee, wat zorgt voor nog meer afwisseling.

Toekomstige ambities en persoonlijke interesses

Op de lange termijn wil ik mijzelf verder ontwikkelen op complexere vraagstukken, zodat ik klanten op alle niveaus kan helpen. Denk aan klanten met eigen ondernemingen, waarbij zowel privé- als bedrijfsaspecten aan bod komen. Op de kortere termijn zou ik graag meer doelgroepen, zoals alleenstaanden, jonge ouders, mensen met een migratieachtergrond en samenwoners willen benaderen om hen ook te informeren over het belang van het opstellen van een testament en/of levenstestament.  

Balans tussen werk en privé

Naast mijn werk als notarisklerk geniet ik van stedentrips en reizen, zowel binnen als buiten Nederland. Maar ik kan me ook prima vermaken met een avondje series bingen. Op dit moment is The Power mijn favoriet, een serie die een interessante kijk biedt op vrouwen met macht. In The Handmaid's Tale – ook zo’n heerlijke serie – worden vrouwen onderdrukt, in The Power is het net andersom. Het helpt mij de werkdag achter me te laten. Het is voor mij belangrijk om werk en privé gescheiden te houden. Zodra mijn werkdag eindigt, laat ik het werk ook echt achter me. Ik geloof dat het belangrijk is om niet te lang door te blijven malen, omdat dit je welzijn en gemoedsrust negatief kan beïnvloeden. Daarnaast geniet ik van de tijd met Rocket, mijn peetkind én neefje, die voor heel veel liefde en vreugde zorgt. Ik hecht er waarde aan om tijd voor mezelf en mijn persoonlijke leven te nemen, zodat ik de volgende werkdag weer opgeladen en fris aan de slag kan gaan.

Meer weten?

Lijkt het jou ook geweldig om te werken bij een eigentijds notariskantoor in Vlissingen of Goes, in een leuk, enthousiast en betrokken team? Check dan onze vacatures of neem gewoon eens contact met ons op.

Randjnie Rampersad, register notarisklerk en adviseur familierecht bij Sauer en Oonk Adviseurs en Notarissen