Van Friesland naar Zeeland

Ik ben opgegroeid in het Friese Heerenveen, maar heb halverwege mijn carrière de overstap gemaakt naar het zuiden van Nederland. Mijn juridische loopbaan begon – bij een collega-kantoor in Zeeland – in onroerend goed, maar al snel maakte ik de switch naar het ondernemingsrecht. Tijdens deze periode heb ik de Registerklerk-modules ondernemingsrecht en personen- en familierecht behaald, waardoor ik mij sindsdien mag inschrijven in het register voor notarisklerken en officieel Register Notarisklerk mag noemen. In oktober 2021 ben ik bij Sauer en Oonk terechtgekomen, ook weer op de afdeling ondernemingsrecht. Als Register Notarisklerk behandel ik zelfstandig dossiers. We hebben hier voornamelijk te maken met bv’s, stichtingen en verenigingen, maar ook regelmatig met vof’s, maatschappen en eenmanszaken, bijvoorbeeld wanneer deze worden ingebracht in een bv. De vele rechtsvormen, en het feit dat er altijd iets te leren valt in het ondernemingsrecht, daar word ik blij van. Ik zit hier dan ook heerlijk op mijn plek.

Modern notariskantoor

Wat ik zo leuk vind aan Sauer en Oonk is dat het echt een modern notariskantoor is. Mijn collega Anthonie Jacobse schreef al eerder een blog waarin hij vertelde dat je hier geen oude sigaarrokende mannen achter notenhouten bureaus zult vinden, en dat klopt als een bus. Bij veel kantoren zitten de notarissen nog in een aparte kamer, hier zitten ze gewoon bij de rest van het team. Dat maakt dat ze makkelijk te benaderen zijn. Dat maakt ons een hechter team, maar ook voor de klanten is het fijn. We krijgen dan ook vaak terug van klanten dat ze verrast zijn: ze ervaren ons als minder formeel, maar zeker niet minder professioneel!

Aan de kust

Mocht ik ooit het gevoel hebben dat ik uitgeleerd ben bij ondernemingsrecht – wat ik niet verwacht –, dan ligt mijn interesse ook bij het personen- en familierecht. Maar voorlopig zit ik nog prima bij ondernemingsrecht. Als ik niet aan het werk ben, ben ik dicht bij zee te vinden. Die hebben we niet in Heerenveen. Het strand, de boulevard van Vlissingen, dat is echt mijn favoriete plek. In de zomer is het heerlijk, maar zelfs in de winter ga ik er graag wandelen, om te eindigen met een warme chocomel. Ik ben gek op reizen. Zo staat er voor dit najaar een mooie reis naar Zuid-Afrika op de planning, maar een paar dagen Parijs is net zo goed aan mij besteed. Verder kook ik graag. Om dat een beetje te compenseren, vind je me regelmatig in de sportschool.

Meer weten?

Lijkt het jou ook geweldig om te werken bij een eigentijds notariskantoor in Vlissingen, en binnenkort ook in Goes, in een leuk, enthousiast en betrokken team? Check dan onze vacatures of neem gewoon eens contact met ons op.

Tamara Hekhuis, Register Notarisklerk op de afdeling ondernemingsrecht bij Sauer en Oonk Adviseurs en Notarissen