Stage als juridisch administratief medewerker

Tijdens mijn opleiding tot juridisch administratief medewerker bij Scalda maak ik kennis met alle rechtsgebieden. Sinds februari ben ik bezig met mijn eindstage bij Sauer & Oonk. Het is de bedoeling dat ik hier zo veel mogelijk meeloop op de werkvloer. Als ik dat goed doe – en daar lijkt het voorlopig wel op – kan ik in juni mijn studie afronden. Twee weken geleden heb ik me ingeschreven voor de Engelstalige opleiding International Business aan de HZ, een brede economische opleiding waarmee ik hoop te groeien naar een mooie managementpositie bij bedrijven overal ter wereld.

Een informeel en gezellig kantoor

Ik ben bij Sauer & Oonk terechtgekomen via een vriendin die hier werkte. Het leek mij een veelzijdig notariskantoor waar heel veel te leren valt. De perfecte plek voor mijn eindstage. Dat blijkt in de praktijk ook zo te zijn. Wat ik vooral heel leuk vind, is dat de sfeer hier heel informeel en gezellig is. Zoals Tamara al schreef in haar blog, zitten de notarissen hier gewoon bij de rest van het team. Dat horen we van vrijwel elke klant, dat we totaal niet de stijve club zijn die ze hadden verwacht. Inderdaad: minder formeel, maar zeker niet minder professioneel!  

Op zoek naar mijn passie

Het team behandelt me ook echt als een van de collega’s. Een tijdje geleden hadden we een S&O-dag: een teambuildingdag die inzicht geeft in waar het bedrijf voor staat, maar ook of we nog uitstralen wat we willen uitstralen en wat we kunnen verbeteren. Wat goed gaat en waar we nog aan kunnen werken. Ik zal het jammer vinden om straks afscheid te nemen, maar heb ook veel zin in mijn volgende opleiding. Ik weet nog niet precies wat ik wil worden, maar ik hoop dat ik een echte passie vind waar ik mijn werk van kan maken.

Financieel onafhankelijk

Ik vind het belangrijk om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te zijn, daarom werk ik veel, ook naast mijn stage. Op dit moment werk ik in de ouderenzorg. Daarnaast sport ik veel, je kunt me bijna elke dag wel vinden in de sportschool. Voor ontspanning blijft niet heel veel tijd over, maar als ik de tijd kan vinden, breng ik die graag door met mijn vrienden en mijn broertje.

Meer weten?

Lijkt het jou ook geweldig om te werken bij een eigentijds notariskantoor in Vlissingen, en sinds kort ook in Goes, in een leuk, enthousiast en betrokken team? Check dan onze vacatures of neem gewoon eens contact met ons op. 

Melissa Potter, stagiair bij Sauer en Oonk Adviseurs en Notarissen